gratis kunstlessen

vier kunstlessen om te proberen

Je krijgt van ons vier complete lessen voor verschillende leeftijden. Dat wil zeggen:

  • Lesbeschrijvingen
  • Inspiratie materiaal om de lessen mee op te starten
  • Video’s waarin de technieken uitgelegd worden

Voor deze proeflessen hoef je alleen nog maar het materiaal te verzamelen, we kozen voor creatieve lessen met toegankelijk materiaal dat op elke school te vinden/organiseren is.

We zijn natuurlijk erg benieuwd naar je ervaringen. Laat ons weten wat je vind, of je vragen hebt of als je mooie vondsten of processen van je leerlingen wil delen.
Klik op de lestitel voor de les.

Waarom is dit gratis?

PIONIER! is een nieuwe aanpak voor scholen die ruimte willen maken voor creativiteit in het onderwijs. De aanpak bestaat uit 160 procesgerichte creatieve lessen voor groep 1 tot en met 8. Naast training en co-teaching voor leerkrachten in de procesgerichte didactiek ondersteunen we scholen door de randvoorwaarden organiseren. Zo leveren wij bij PIONIER! ook kisten met het benodigde gebruiksmateriaal, zodat je als leerkracht zo min mogelijk tijd kwijt bent aan voorbereiding van de kunstlessen.

In september 2019 willen wij bij scholen starten met PIONIER! De leerlijn is ontwikkeld en op vier scholen hebben pilots van al het lesmateriaal gedraaid.Nu kunnen we doorgroeien, en daarvoor zoeken we nieuwe scholen. Graag laten we iedereen kennis maken met onze lessen en aanpak.

nb: we geven bij de lessen aan voor welke groep de les gemaakt is. Echter weet jij het beste wat je leerlingen kunnen. Probeer gerust met een andere leeftijd de les uit.

nb2: de lespagina’s zoals ze er nu uitzien zijn een schets van hoe de digitale leeromgeving er straks uitziet. Feedback? Kom maar op, nu we aan het ontwikkelen zijn.