Als culturele organisatie

Start met PIONIER!

Creativiteit is niet te sturen.

Net zoals de uitkomsten van een creatief proces niet te voorspellen zijn, geloven wij niet dat we kunnen voorspellen hoe PIONIER! gaat passen in al die verschillende scholen. We laten de ruimte bij scholen en trainers om PIONIER! op eigen wijze in te zetten en eigen te maken.

Zo is het juist onze hoop dat leerkrachten de lessen niet op de letter gaan uitvoeren. Elke leerling, school of omgeving heeft iets anders nodig.

Zoals wij van leerkrachten verlangen dat zij het proces bij de leerling laten en minder moeten sturen op het eindresultaat, doen we onze uiterste best om ons daar zelf ook aan te houden. Dat vraagt nogal wat van onze trainers en ontwerpers, maar we zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de borging en het eigenaarschap in school.

‘They say: You cannot teach creativity.

Then again, creativity is all about reversing assumptions.’

 

Sarah Thurber

wordt ook reisleider

Door de keuzes die we gemaakt hebben, is PIONIER! een stevig kader geworden, waarbinnen veel inspiratie en inhoud te vinden is. Flexibel en dus géén methode, maar een creatief startpunt.

Omdat we voor kwaliteit en duurzame inzet willen gaan, bieden we mensen die scholen begeleiden bij het werken met PIONIER! trainingsmogelijkheden tot reisleider.

Voor professionals bij culturele organisaties, met ervaring in het begeleiden van scholen, kan dit versneld.

Word PIONIER! partner

We kunnen niet alles alleen. Zoals bedenken hoe een gelijkwaardig partnerschap er uit zou moeten zien. Daarom hier de open uitnodiging.

Zie je de meerwaarde van PIONIER! als partner voor jouw organisatie, neem dan vooral contact op zodat we kennis kunnen maken.

 

Contact