als kunstenaar of trainer

Start met PIONIER!

‘The role of the artist is to ask questions, not answer them.’

 

Anton Pavlovich Checkhov

Kunstenaar in de klas.

Wij, Manja en Linda, de makers van PIONIER!, zijn begonnen als BIK-ker. (Beroepskunstenaar in de klas) Nadat wij dit enkele jaren deden, merkten we dat veel leerlingen het creatief proces niet kennen en vaak spannend vinden. Daarom maakten we PIONIER! Zodat de leerkrachten hier een stevige basis in kunnen leggen. En zodat wij dan als kunstenaar echt de verdieping in kunnen met de leerlingen. Want een kunstenaar in de klas, dat is te gek.

Nu PIONIER! er is, kunnen leerkrachten met de leerlingen op creatieve ontdekkingstocht in de verschillende technieken. Hoe gaaf zou het zijn, dat na bijvoorbeeld de leskist Fotografie een fotograaf de klas in komt voor een workshop of project.

Daarom zoeken we kunstenaars (bv. BIK-kers) die met hun eigen projecten de klas in willen gaan. Die weten wat de leerlingen gedaan hebben en de kinderen van daaruit mee nemen in hun eigen proces.

Na een korte workshop weet je welke PIONIER! lessen er zijn, hoe het in een school werkt en wat jij als kunstenaar daaropvolgend kan gaan doen. Je komt dan in ons bestand, zodat wij je kunnen koppelen zodra de vraag vanuit een school komt voor een kunstenaar in de klas. Meer info volgt binnenkort.

PIONIER! Reisleider

Kenmerkend aan de reisleider is dat hij of zij met een school op reis gaat. Elke keer dat je op een nieuwe school start, zoek je opnieuw naar de beste route voor deze school, je gaat een creatief proces aan met de school. Je bent comfortabel met het geven van training, co-teaching en kan een school vanuit je eigen kennis en ervaring goed adviseren.

Je volgt de reisleiders-training. Deze bestaat uit vijf studiedagen, plus zelfstudie. Je krijgt een reisleiders-map en leert alles over PIONIER! en de mogelijkheden.

Na het volgen van deze training krijg je een licentie die twee jaar geldig is en mag je jezelf PIONIER! reisleider noemen. Wij kunnen je dan ook in gaan zetten als reisleider. Meer info over deze training en rol volgt binnenkort.