starten

wil jij kennismaken of starten met PIONIER!?

We bieden PIONIER! op meerdere manieren aan. Je kan als school beginnen met een pilot. Dit is een serie van vijf lessen binnen 1 techniek of onderwerp voor de hele school, te gebruiken bijvoorbeeld tijdens een projectweek. Maar je kan ook voor een jaarabonnement kiezen voor vier series van vijf lessen voor de hele school.

training

We vinden het belangrijk dat iedereen die voor het eerst gaat werken met PIONIER! een korte training krijgt, omdat voor ons de procesgerichte didactiek van PIONIER! de basis is van het succes van de kunstlessen. Daarnaast leveren we lesmateriaal en gebruiksmateriaal aan waarmee door het team voor het eerst gewerkt gaat worden. Om dit zo soepel mogelijk te laten lopen, is het goed om hierbij tekst en uitleg te krijgen.

maar wat kost dat dan?

Omdat de kosten van PIONIER! afhankelijk zijn van de grootte van een team en het leerlingaantal is er geen ‘one-size-fits-all’ prijs te noemen. Hieronder vind je een aantal rekenvoorbeelden. Daarin maken we onderscheid tussen het abonnement en het doen van een pilot.

Omdat PIONIER! een nieuwe aanpak is geven we scholen de kans om te starten met een eenmalige pilot. Dit houdt in dat je met één of twee leskisten gaat uitproberen met het hele team. Per leskist krijg je training (1,5 uur per leskist), de materiaalbox en de lesmaterialen. De prijs is afhankelijk van de schoolgrootte. Je betaalt enkel voor de verbruiksmaterialen en de training.

 1. Training per 1,5 uur: € 250 euro
 2. Materiaalbox per klas: € 50 euro

PIONIER! is een complete leerlijn bestaande uit 160 kunstlessen voor de hele school. De kosten van de leerlijn zijn opgebouwd uit drie onderdelen.

 1. Abonnementskosten: €2,50 per leerling
 2. Materiaalkosten: €50,- per leskist/per klas
 3. Deskundigheidsbevordering opties:
  1. Co-teaching per uur vanaf € 90
  2. Teamtraining halve dag € 550
  3. Teamtraining hele dag €1025